Preloader

Loading

-
image

Hogyan írjunk hatékony álláshirdetést?

Az ideális munkaerő megtalálásába fektetett idő sohasem kerülhet a prioritási listánk aljára. Lehet, hogy a reméltnél hosszabb ideig húzódik el majd a toborzási periódus, ám a hozzáadott idő és erőforrás hamar meg fog térülni azáltal, hogy jó eséllyel első körben megtaláljuk a pozícióhoz leginkább illő személyt, akinek segítségével hosszabb távon meglelhetjük számításainkat.

A munkaköri pozíciók sokfélesége miatt, az álláshirdetések roppant változatos stílusban íródhatnak, mégis van néhány szabály, amelyeket érdemes követni annak érdekében, hogy biztosítva lehessünk arról, hogy hirdetésünk megfelelő lendületet kap, illetve a feladatkörre alkalmas jelentkezők önéletrajzai landolnak majd a postaládánkban. Egy jól megírt és mindenre kiterjedő álláshirdetés a következő elemeket tartalmazza: 

Figyelemfelkeltő és releváns pozíció megnevezés

Egy álláshirdetés nézettség növelésének egyik legfőbb eszköze a jó cím megadásában rejlik. Bármennyire is sokat szeretnénk elmondani a pozíció megnevezésével, nem biztos, hogy célszerű megoldás a túlrészletezés. A hirdető oldal keresője nem fogja tudni megfelelően értelmezni a körülményesebb címeket, így legyen a hirdetésünk bármennyire is kreatív, a keresési eredmények alig fogják visszaadni azt a felhasználók számára. Próbálj meg egyértelmű és ismert kulcsszavakkal dolgozni, hisz az álláskeresők is ezekre kifejezésekre fognak rákeresni a böngészés során.

Rövid bevezető

Fontos, hogy ebben a részben lehetőleg a munkakörről beszélj és ne az állást kínáló cég bemutatására használd fel. A bevezetés szerepe, hogy tömören ismertesse a potenciális munkavállalóval a leendő szerepkört, amely alapján neki egyből el kell tudnia dönteni azt, hogy neki szól-e a felkínált lehetőség vagy inkább keresgéljen tovább. Figyelj rá, hogy 2-5 bővített mondatnál ne legyen hosszabb a mondandód, ám az úgy legyen megfogalmazva, hogy az érdeklődő olvasót kíváncsivá tegye az álláshirdetésed további részleteire is.

Feladatkör

Sorolj fel néhány (maximum 6-7) főbb munkafolyamatot, amelyet a sikeres jelentkezést követően a munkavállalónak végeznie kell, vagy amelyben részt  fog vállalni a csapat tagjaként. Próbáld meg ezeket a feladatokat üzleti célokhoz kapcsolni, hogy a pályázónak legyen egy képe arról, hogy a pozíció hogyan illeszkedik a vállalat terveihez. Például: “Email marketing program kidolgozása az ügyfelek megtartásának, illetve azok növelése érdekében”. Mindemellett fontos hangsúlyozni, hogy az álláshirdetésnek nem kell egy teljes munkaköri leírásnak lennie, így nem is kell tartalmaznia a feladatok ennél bővebb részletezését. A hirdetés arra szolgál, hogy a megfelelő jelölteket önéletrajzaik beküldésére buzdítsa.

Az ideális jelölt

Fogalmazd meg egyértelműen a jelölttel szembeni elvárásokat, és vigyázz, hogy azok ne legyenek irreális követelmények. Egyszerűnek tűnhet, hogy a rengeteg feltétel megadásával kiszűrjük az állásra nem alkalmas jelölteket, viszont nagyon sokszor pont azt érjük el ezzel, hogy a szakmában jártasabb egyének is elbizonytalanodnak. Ehelyett próbáld meg csoportosítani a munkavégzéshez elengedhetetlen készségeket és szétválasztani azokat az előnyt jelentő tulajdonságoktól, amelyek nem szükségszerűek, de esetleg plusz pont jár értük a kiválasztás során. Ha azonban egy magasan képzett és nagyon specifikus pozícióba keresel embert, a fölösleges körök elkerülése érdekében, érdemes szigorú feltételeket szabni az állásra való jelentkezéshez (pl. szakirányú felsőfokú képzettség, XY szoftver használatában való tapasztalat, stb).

Juttatások

Talán senkinek nem okoz meglepetést az a tény, hogy a fizetés fő szerepet játszik abban, hogy a jelölt végül elfogadja-e vagy sem a felkínált munkalehetőséget. Épp emiatt nem is célszerű a másik idejét rabolni azzal, hogy megkerüljük a témát, hisz legtöbbször már a jelentkezést megelőzően beleütközünk a kérdésbe, egyébként teljesen jogosan. A fizetési sáv megadása előtt fontos, hogy tájékozódjunk a hasonló munkakörökben ajánlott kompenzációkról. Az álláskeresők többsége sem rest utánajárni ennek, így egy gyanúsan alacsony bérezést ajánló pozíció nekik is szemet fog szúrni. Ha a vállalatod mégsem tudja kigazdálkodni a konkurenciához hasonló fizetést, akkor sincs tragédia, hiszen rengeteg egyéb, béren kívüli juttatási lehetőség is van, amellyel a potenciális munkavállalót kompenzálni és ösztönözni lehet arra, hogy ennek ellenére titeket válasszon. Ilyen például a szakmában való fejlődési lehetőség érdekes projektekben való részvétel, vagy akár továbbképzések által, a rugalmas munkaidő, étkeztetési szolgáltatások vagy a munkába járási költségek támogatása.

Munkavégzés helye

A település megadása mellett jó, ha megosztasz pár specifikusabb információt is a munkavégzés helyszínével kapcsolatban. Milyen a munkakörnyezet? Mennyire jó a tömegközlekedés? A bázis teljes mértékben az irodát jelenti vagy kiszállásokkal is számolni kell? Hidd el, az álláskeresőknek ezek az információk gyakran épp annyira fontosak, mint maga a felkínált pozíció. Szóval, ha nem szeretnél időt és erőfeszítést pazarolni azon jelöltek meggyőzésére, akik a helyszín miatt haboznak a pozíció elfogadásában, akkor jobb, ha már az elején tisztázódnak a munkavégzés pontos helyére vonatkozó információk. Esetenként azonban az is segíthet pozitív irányba terelni az álláspályázó döntését, ha hajlandó vagy részben távmunkát is ajánlani (természetesen ha a pozíció is megengedi azt). Ennek lehetőségét is mindenképp fogalmazd bele már a hirdetés szövegébe.

A cég

Itt az ideje és helye a céged bemutatkozásának is. Amennyiben a vállalat nem egy jól ismert brandet takar, szükségszerű megadni egy rövid leírást a cég főbb profiljairól, mivel foglalkoztok, milyen múltra tekintetek vissza, illetve melyek a főbb irányelvek, célkitűzések. Ezt a részt is érdemes úgy megfogalmazni, hogy az érdeklődők számára egyértelműen kirajzolódjon a kapcsolat, ahol a cég és a hirdetett pozíció feladatkörei összetalálkoznak. Légy lényegretörő, hiszen a részletekért a komoly szándékú munkavállalók jelentős része úgyis ellátogat majd a cég weboldalára és/vagy közösségi oldalára, ahol jó esetben további információkat szerezhet a tevékenységeitekről. 

Elérhetőségek

Ha a hirdetésed eddig felkeltette a figyelmet, nagyon sok esetben még a jelentkezés előtt is fel  szeretnék venni veled a kapcsolatot, hogy esetleg nem közölt részletekről érdeklődhessenek a potenciális munkavállalók. A “Jelentkezés” gomb mellett, melynek használatával az önéletrajzokat, motivációs levelek feltölthetik, hasznos, ha van 1-2 további elérhetőség (telefonszám, ügyfélszolgálat/recepció címe) megadva. Ez neked is segítség lehet, hogy könnyebben el tud választani a csupán információ kéréseket tartalmazó megkereséseket, a ténylegesen beküldött jelentkezéstől. Ha egyéb tudnivalót szeretnél megosztani a potenciális munkavállalókkal, azt ebben a részben teheted meg. Például, hogy milyen jellegű információkra vagy kíváncsi a motivációs levelekben, illetve önéletrajzokban. 

Légy vonzó a közönséged számára

Ha a meghirdetett állást egy termék analógiájának tekintjük, ahol az álláskeresők a vásárlók, akkor te magad is meg kell győződj arról, hogy miért éri meg a vásárlónak a “tranzakciót” végrehajtania (azaz a mi esetünkben miért érdemes az idejét az állásra való jelentkezésre fordítania). Törekedjünk rá, hogy a másik fél igényeinek a tőlünk telhető módon meg tudjunk felelni. Gondolj csak a vásárlásra.. Milyen termékek keltik fel leginkább a figyelmedet? Milyen eszközökkel tudsz vonzóvá válni a célközönséged számára? A nagyon hosszú hirdetések épp annyira kerülendők, mint a két soros rövid felhívások. Előbbi esetben nehéz lesz lekötni az olvasó figyelmét és fontos részletek fölött fog átsiklani, utóbbinál pedig marad a sok megválaszolatlan kérdés és a hiányérzet. Mindkettő azt fogja eredményezni, hogy olyan alap információkkal kapcsolatos kérdésekkel fognak bombázni, amelyek egy jól megírt hirdetés esetében fel se merülnének.

Ha a hirdetés írása során annak szövegébe beépítjük a fenti javaslatokat és odafigyelünk a már említett formai elemek használatára, jó eséllyel egy hatékony álláshirdetés fog születni, amelyre a toborzás során a pozícióra alkalmas álláskeresők fognak jelentkezni.

Keress új munkatársakat a JobP.eu segítségével! Válassz ingyenes vagy fizetős csomagjaink közül, a Munkaadóknak szóló  oldalunkon, vagy írj hello@jobp.eu email címünkre és kérd személyre szabott ajánlatunkat!

Sikeres toborzást kíván a JobP.eu csapata!

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: freepik.com

leave your comment


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uploading